Vores glade kunder giver os 4,8 på Trustpilot ☆☆☆☆☆
Opladning af elbil hjemme - Hvad kræver det?

Opladning af elbil hjemme - Hvad kræver det?

I takt med at elbiler bliver endnu mere populære, er der flere som også bliver nysgerrige på, hvad det kræver at kunne oplade sin elbil hjemme. Som en af de helt store fordele ved el- og hybridbiler, kan man jo nemlig rykke tankstationen hjem på privatadressen og oplade hjemmefra.

Når man kan oplade sin elbil derhjemme, er det slut med køer ved tankstationer. Du kan endda oplade elbilen med Åbenlyst App'en, mens du selv ligger og sover, og hvor strømmen er billigere.

Derfor er det også at foretrække med en ladeboks til hjemmet, hvis man har pladsen. Det sparer en for besværet med at finde offentlige ladebokse, og du kan samtidig sørge for opladning på de mest prisvenlige tidspunkter.

Men hvis du er i tvivl om, hvilke muligheder der er, samt hvad det egentlig kræver for at kunne oplade sin elbil derhjemme, kan du blive meget klogere i dette blogindlæg.

Kan man oplade en elbil fra en almindelig stikkontakt?

Lad os tage et af de allermest stillede spørgsmål først. Ja, du kan godt oplade din elbil fra en almindelig stikkontakt - i princippet. Når du køber en elbil, vil der næsten altid følge et såkaldt ‘mormor-kabel’ med, som passer til en almindelig strømkontakt.

Derfor kan du i princippet godt oplade gennem en almindelig stikkontakt. Men du skal altså væbne dig med tålmodighed, da det vil være en meget langsommelig proces. Spændingen i en stikkontakt er nemlig meget lavere, end spændingen i en dedikeret lader. Samtidig er en almindelig stikkontakt slet ikke bygget til sådan en type belastning i længere tid ad gangen. Så i princippet vil du også udsætte både stikket og ledningerne i væggen for mere belastning end de er bygget til, hvilket kan være farligt.

Det er derfor at betragte som en nødløsning at bruge en almindelig kontakt til opladning af sin elbil. Sikkerhedsstyrelsen anbefaler således også, at du indstiller opladningen til kun at ske ved maks 6 ampere, hvis du ender med at bruge den almindelig stikkontakt.

Egen oplader til elbil kræver særlig installation

Derfor bør du altså få dig din egen ladeboks til hjemmet, så du er sikret, at opladningen sker på en ordentlig og effektiv facon. Det er et lovkrav, at installationen af den ladeboks bliver foretaget af en autoriseret el-installatør.

Hvad koster installationen?

Hvad installationen af ladeboksen koster, afhænger af, hvem du vælger til opgaven. Hos Åbenlyst kan vi håndtere installationen for dig til en pris på 3.999,-. Prisen er inklusiv transport, og vi sørger selvfølgelig for, at vi ikke forlader dig, før vi er sikre på, at det hele virker, og at du ved, hvordan du bruger ladeboksen.

Men du kan også sagtens få en lokal el-installatør til at klare installationen, hvis du foretrækker det. 

Hvad koster det at lade en elbil op derhjemme?

Prisen på hvad det koster at lade sin elbil op derhjemme, er som regel et af de helt store spørgsmål, når man overvejer at skifte benzin-slugeren ud med et mere grønt alternativ. Og det kan godt være lidt sværere at gennemskue, end når man fylder på hos tankstationen.

Her fremgår prisen per liter altid klart og tydeligt, når man kører forbi tankstationen. Og selvom der kan være små lokale udsving, er prisen nogenlunde den samme landet over.

Helt så simpelt er det desværre ikke med ladebokse, men det vil garanteret være billigere at køre på el, fremfor at køre benzin.

Dels afhænger ens månedlige forbrug af, hvornår på dagen man lader (da prisen på strøm konstant ændrer sig en smule), men også af, hvorvidt man får refusion eller ej.

Leje af ladeboks inkl. abonnement

Hos Åbenlyst kan du vælge leje en ladeboks på abonnement. Det koster 199  kr./mdr for ladeboks, app og refusion.

Der er garanti på ladeboksen i hele abonnementsperioden, så hvis der - mod forventning - skulle opstå problemer med den, afhjælper vi selvfølgelig problemet. 

Kan jeg få refusion af elafgift?

Som en del af rejsen mod en grønnere fremtid, er der blevet lavet ordning, hvor du faktisk kan få refusion på din elafgift på den strøm, som du har brugt til at lade din bil op gennem din hjemme ladeboks. Så selvom ladning allerede byder på en række fordele, kan det altså blive endnu billigere, når man kan refunderet elafgiften.

Hvad kræver det så, for at få refunderet sin elafgift kan du læse mere om her.

 

Overvejer du stadig om du skal købe elbil?

Skriv dig op og modtag vores mail-liste der gør dig klogere på elbil og de ting du skal kende til inden du køber.

Bestil en ladboks ved os, som vores andre glade kunder.

  ★★★★★

  “Det er lige til at gå til, super nemt at finde ud af, hurtig levering og en superfed ladestander der ikke fylder ret meget. Gjorde brug af aftalen om installation af boksen udført samme uge og med stor tilfredshed.”

  — Michael Hamliton
  ★★★★★

  “Nemt, god pris, hurtig kundeservice og levering, installation uden bøvl og rigtig nem og brugervenlig app.

  Jeg skiftede fra Clever da det var for dyrt (for mig) og blev helt uoverskueligt hvad det kom til at koste fremover.”

  — Martin Glob
  ★★★★★

  “Man føler en dejlig personlig ekspedition og svar på sine spørgsmål. Det er ikke bare en SOMe medarbejder der sidder og svarer...”

  — Carsten Hoelstad