Vores glade kunder giver os 4,8 på Trustpilot ☆☆☆☆☆

Refusion af el-afgift

Som en del af den grønne omstilling og for at gøre hybrid- og elbiler mere attraktive, har SKAT implementeret en ordning, der giver bilister mulighed for at få refusion af en del af den elafgift, der betales ved opladning af deres hybrid- eller elbil på en privat ladeboks.

Refusion af el-afgiften er en ordning som den danske stat har indført for at fremme udbredelsen af elbiler. Denne ordning løber i øjeblikket til 2030, men der er mulighed for at ordningen ændres løbende af mynighederne.

Formålet med refusionen er at opfordre private bilister til at træffe mere klimabevidste valg i forhold til deres køretøj. Ved at tilbyde denne form for refusion bliver det endnu billigere at oplade sin bil derhjemme. El er allerede det billigste drivmiddel, og med refusion af elafgiften bliver det endnu mere økonomisk fordelagtigt.

Sådan fungerer refusion af elafgift: Hvis du finder tanken om refusion af elafgift tiltalende, er du sandsynligvis interesseret i at vide, hvordan det præcis fungerer. Som tidligere nævnt kan du få tilbagebetaling af nogle af de penge, du har brugt på at oplade din hybrid- eller elbil.

Det er vigtigt at bemærke, at du ikke kan opnå refusion som privatperson alene. Det kræver, at du har en aftale med et firma som vores, Åbenlyst, før du kan få udbetalt refusionen.

Derfor tilbyder vi både en ladeboks med mulighed for refusion af elafgift og en ladeboks uden denne mulighed.

Hos Åbenlyst håndteres refusionen helt automatisk uden, at du behøver at foretage dig noget. Vores Easee ladeboks er nemlig forbundet til internettet via indbygget 4G. Fire gange om året aflæser vi ladestanden på din ladeboks og indberetter den til SKAT.

Refusionen udbetales i januar, april, juli og oktober for de tre foregående måneder.

Hvem kan få refusion af elafgift?

For at få refusion af din elafgift kræver det, at du har en ladeboks med en indbygget godkendt bimåler og en aftale med Åbenlyst. Hvis dette er tilfældet, er der kun to ting, der kan diskvalificere dig fra at få denne refusion.

Hvis du har solceller, kan du desværre ikke få refusion af din elafgift. Dette skyldes, at man ikke kan fratrække en afgift, hvis der er en mulighed for, at der ikke er betalt elafgift for den strøm, der søges refusion for. Og da der ikke er elafgift på den strøm, som solcellerne genererer, er dette tilfældet her.

Du kan heller ikke få refusion, hvis din bolig er registreret som el opvarmet med almindelig el opvarmning eller varmepumpe. Dette skyldes, at du allerede får reduceret elafgift i så fald. Når dette er tilfældet, kan du ikke også få denne refusion.

 

Hvor meget får man i refusion?

Refusions skema 2023-2030

Start periode
Øre pr kWh*
1. Januar 2023
0,80
1. Juli 2023 69,70
1. Januar 2024
76,10
1. Januar 2025
64,80
1. Januar 2026
64,80
1. Januar 2027
64,80
1. Januar 2028
63,20
1. Januar 2029
61,70
1. Januar 2030
56,10

 

* Bemærk: I perioden 1. januar 2023 til 30. juni 2023 er der ingen el-afgift grundet vinterpakken.