Vores glade kunder giver os 4,8 på Trustpilot ☆☆☆☆☆
Ladestander boligforening | Det bør du vide | Åbenlyst

Ladestander boligforening | Det bør du vide | Åbenlyst

Ladestander til jeres boligforening - det bør du vide

Overvejer I at anskaffe ladestandere til jeres boligforening? I Danmark har vi set en stigning i salget af både el- og hybridbiler, og derfor giver det også god mening, at boligforeninger begynder at overveje muligheden for ladestandere til dets beboere.

Der kan faktisk være mange fordele i at få installeret ladestandere til jeres boligforening, og der er endda mulighed for at få et tilskud til etablering af ladestandere ved boligforeningens parkeringspladser. 

Hvis man har overvejelser om en etablering af ladestandere til boligforeningen, er der nogle ting, som kan være en god idé at sætte sig ind i først. Læs med her og bliv klogere på alt du bør vide om ladestander til boligforening. 

Fordele ved at få ladestander til jeres boligforening

Der er flere hensyn, der skal tages, når der skal implementeres ladestationer til boligforeninger end eksempelvis hos private boligejere. Herunder hører finansiering, administrativt arbejde og meget andet. Der er dog mange fordele i at anskaffe ladestandere til jeres boligforening. 

Først og fremmest kan I som boligforening støtte op omkring den grønne udvikling ved at have ladestandere til rådighed, da det gør det lettere for jeres beboere at vælge elbiler frem for benzinbiler.

En anden fordel er, at I også kommer på forkant med de nye EU-krav om, at der i beboelsesbygninger skal forberedes flere ladestandere ved parkeringspladser. Beboelsesbygninger med mere end 10 parkeringspladser skal forberede alle parkeringspladser til ladestandere, såfremt der er tale om nybyggeri. Disse ladestandere skal fysisk være opført senest den 1. januar 2025. Du kan læse nærmere om Ladestanderbekendtgørelsen her

En anden fordel ved at anskaffe ladestandere til jeres boligforening er, at det faktisk vil være muligt at søge om et tilskud til implementeringen.


Tilskud til ladestander boligforening

Det er blevet muligt at kunne få tilskud til ladestander til boligforening. Dette er blevet vedtaget i Folketinget, som har afsat 90 millioner kroner til etablering af ladestander i boligforeninger. Heraf vil ca. 18 millioner kroner blive afsat til andelsboliger. 

Tilskuddene må maksimalt udgøre op til 25 procent af anlægsomkostningerne. Det må dog maksimalt udgøre 75.000 kroner (eksl. moms) per ladeudtag ved hurtigladere og maksimalt 220.000 kroner (eksl. moms) per ladeudtag ved lynladere.

Aftalen træder i kraft fra den 1. januar 2023 og gælder frem til år 2025. 


Få ladestandere til jeres boligforening gennem Åbenlyst

Når der skal investeres i nye ladebokse til boligforeningen, er det vigtigt, at de er fremtidssikre. Hos Åbenlyst forhandler vi fremtidssikrede ladebokse, der blandt andet har fuld dynamisk opladningseffekt på 1,4–22 kW og belastningsbalancering op til tre enheder per sikring uden yderligere infrastruktur. 

Vi ved også, at æstetikken er vigtig, når der skal vælges ladestandere til jeres ejendom. Kassen på vores ladebokse er 69 % mindre end andre løsninger og vejer kun 1,5 kg. Den vil derfor ikke vække opsigt, og kommer til at fremstå som en naturlig del af ejendommen. 

Hos Åbenlyst hjælper vi jer med at finde den rette ladestander til netop jeres behov. 

Vi tilbyder forskellige ladeløsninger, og I vælger selv, om I vil bruge jeres egen lokale aut. el-installatør til installationen, eller om I vil bestille jeres installation igennem os. Har I behov for en skræddersyet installationsløsning, kan dette også aftales og afregnes direkte med vores el-installatør.

Kontakt os i dag og hør nærmere - helt uforpligtende.

Overvejer du stadig om du skal købe elbil?

Skriv dig op og modtag vores mail-liste der gør dig klogere på elbil og de ting du skal kende til inden du køber.

Bestil en ladboks ved os, som vores andre glade kunder.

  ★★★★★

  “Det er lige til at gå til, super nemt at finde ud af, hurtig levering og en superfed ladestander der ikke fylder ret meget. Gjorde brug af aftalen om installation af boksen udført samme uge og med stor tilfredshed.”

  — Michael Hamliton
  ★★★★★

  “Nemt, god pris, hurtig kundeservice og levering, installation uden bøvl og rigtig nem og brugervenlig app.

  Jeg skiftede fra Clever da det var for dyrt (for mig) og blev helt uoverskueligt hvad det kom til at koste fremover.”

  — Martin Glob
  ★★★★★

  “Man føler en dejlig personlig ekspedition og svar på sine spørgsmål. Det er ikke bare en SOMe medarbejder der sidder og svarer...”

  — Carsten Hoelstad