Hvad betyder regeringens hjælpepakke for refusion af elbilsladning?

Hvad betyder regeringens hjælpepakke for refusion af elbilsladning?

For at skabe tryghed om størrelsen på energiregningen har regeringen sammen med Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Danmarksdemokraterne, Alternativet og Moderaterne indgået en bred aftale om en midlertidig og frivillig indefrysningsordning for en del af husholdningernes og virksomhedernes udgifter til el, gas og fjernvarme. Samtidig nedsættes elafgiften midlertidigt fra 1. januar 2023 til 30. juni 2023 til EU's minimumsafgift på 0,8 øre ex. moms.


Detaljer

For de fleste momsregistrerede virksomheder får lempelsen dog ingen betydning, da de i forvejen kan få godtgjort hele elafgiften med undtagelse af EU’s minimumsafgift på 0,4 øre pr. kWh. (for virksomheder)

Lempelsen får betydning for virksomheder uden fuldt fradrag for moms, liberale erhverv og private husholdninger.

Den nedsatte elafgift vil dog ikke have den store betydning for dig med refusionsaftale med Åbenlyst. Det skyldes at både din egen elpris og refusionssatsen nedsættes med det samme beløb. Derfor vil din udgift til opladning være den samme efter 1. januar som før.

Dog vil der ikke i perioden 1. januar 2023 og til 30. juni 2023 ikke være mulighed for udbetaling af refusion, da denne ordning midlertidig er sat på pause i forbindelse med vedtagelsen af "vinterhjælp" pakken.

Vi sætter derfor dit refusionsabonnement på pause i denne periode og genstarter det pr. 1. juli 2023, så du igen er klar til at modtage refusion herefter - uden at du skal foretage dig noget til den tid. 

Hvad skal jeg gøre hvis jeg har et Åbenlyst abonnement?
Du skal ikke foretage dig noget - dette ændres helt automatisk.

Hvis ovenstående giver anledning til spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os.

Overvejer du stadig om du skal købe elbil?

Skriv dig op og modtag vores mail-liste der gør dig klogere på elbil og de ting du skal kende til inden du køber.

Bestil en ladboks ved os, som vores andre glade kunder.

  ★★★★★

  “Det er lige til at gå til, super nemt at finde ud af, hurtig levering og en superfed ladestander der ikke fylder ret meget. Gjorde brug af aftalen om installation af boksen udført samme uge og med stor tilfredshed.”

  — Michael Hamliton
  ★★★★★

  “Nemt, god pris, hurtig kundeservice og levering, installation uden bøvl og rigtig nem og brugervenlig app.

  Jeg skiftede fra Clever da det var for dyrt (for mig) og blev helt uoverskueligt hvad det kom til at koste fremover.”

  — Martin Glob
  ★★★★★

  “Man føler en dejlig personlig ekspedition og svar på sine spørgsmål. Det er ikke bare en SOMe medarbejder der sidder og svarer...”

  — Carsten Hoelstad