Vores glade kunder giver os 4,8 på Trustpilot ☆☆☆☆☆
Elbil ferie i Europa - hvad du skal være opmærksom på | Åbenlyst

Elbil ferie i Europa - hvad du skal være opmærksom på | Åbenlyst

Elbil ferie i Europa - tips til jeres kør selv ferie i elbil

Overvejer I at tage elbilen med på ferie i Europa? Der er en del overvejelser, som man bør have in mente, inden man tager på elbil ferie i Europa

God planlægning er altid alfa og omega, når man skal på bilferie. Det er dog endnu mere essentielt, når man skal på kør selv ferie i elbil, da oplademulighederne er begrænsede sammenlignet med benzin- og dieselbiler. Det er dog ikke umuligt at få en stressfri elbil ferie. Det kræver som sagt bare en smule planlægning.

Hos Åbenlyst har vi samlet tips til jeres kør selv elbil ferie, så den kan foregå så gnidningsfrit som muligt. Læs med her.

 

Få overblik over ladestandere i udlandet

Det første tip giver sig selv. Hvis I skal på elbil ferie i Europa, er det vigtigt, at I danner jer et overblik over, hvor der er ladestandere. Ved at få et overblik over hvor der er ladestandere, kan I også lettere planlægge jeres rute.

Der findes heldigvis efterhånden mange hjemmesider og apps, som kan hjælpe med netop dette. Eksempelvis kan du finde oversigter over ladestandere i Europa hos blandt andre PlugShare, Plugsurfing, ChargeFinder og Spirii Go

 

Medbring de rette ladestik på jeres elbil ferie

Når I skal på elbil ferie i Europa, kan det anbefales, at I medbringer et type 2-kabel. Nærmest alle moderne elbiler har et type 2-kabel, og dette kabel er også det standard ladestik, som benyttes i hele Europa. Du burde derfor være på den sikre side med dette ladestik i bagagen. 

Derudover kan det være en god idé at medbringe et langt ladestik, da det giver jer en mere fleksibel ladeløsning. 

 

Hvor ofte skal i oplade elbilen på ferien?

Det er en god idé, at huske at oplade jeres elbil før niveauet falder til 20 %. På den måde vil I stadig have nok batterikraft i jeres elbil i tilfælde af, at I havner på en ladestation med en defekt lader eller ender med at holde i kø. 

Når man er på kør selv ferie i Europa, er der nemlig altid en chance for, at man kan havne i en bilkø på et tidspunkt. Det er aldrig til at forudse, hvor lang tid I risikerer at holde i kø, og netop derfor er det en god idé, at huske at oplade regelmæssigt. 

Når I går i gang med at oplade, vil I formentlig bemærke, at det tager lige så lang tid for elbilen at gå fra 20 % til 80 %, som det gør for elbilen at komme fra 80% til 100%. Så medmindre I har tiden til at tage en længere pause, kan det betale sig at stoppe opladningen, når den når til de 80 %. 

 

Få det bedste ud af ladepauserne

I slipper ikke udenom at skulle oplade elbilen et par gange undervejs på jeres kør selv ferie i Europa. Som nævnt ovenfor kan det tage noget tid, før ens elbil er fuldt opladet - særligt hvis der ikke er en lynladestation tilgængelig. 

Derfor kan det være en idé at kigge efter ladestationer, som ligger i nærheden af en spændende seværdighed eller en hyggelig café, så I kan udnytte ladepausen bedst muligt. 

 

Vælg et hotel, sommerhus eller campingplads med ladestander

Når I har elbilen med på ferie, er det en god idé at vælge et hotel, sommerhus eller en campingplads, som har en ladestander. 

Det vil uden tvivl være en fordel, hvis I har mulighed for at oplade jeres elbil om natten, så den kan være klar, når I skal bruge den dagen efter. 

 

Overvejer du stadig om du skal købe elbil?

Skriv dig op og modtag vores mail-liste der gør dig klogere på elbil og de ting du skal kende til inden du køber.

Bestil en ladboks ved os, som vores andre glade kunder.

  ★★★★★

  “Det er lige til at gå til, super nemt at finde ud af, hurtig levering og en superfed ladestander der ikke fylder ret meget. Gjorde brug af aftalen om installation af boksen udført samme uge og med stor tilfredshed.”

  — Michael Hamliton
  ★★★★★

  “Nemt, god pris, hurtig kundeservice og levering, installation uden bøvl og rigtig nem og brugervenlig app.

  Jeg skiftede fra Clever da det var for dyrt (for mig) og blev helt uoverskueligt hvad det kom til at koste fremover.”

  — Martin Glob
  ★★★★★

  “Man føler en dejlig personlig ekspedition og svar på sine spørgsmål. Det er ikke bare en SOMe medarbejder der sidder og svarer...”

  — Carsten Hoelstad